Skapar du unika mönster?

Det finns många designers som enbart specialiserar sig på att rita mönster, detta är en mycket rolig karriär men som kan innebära att man behöver ett mönsterskydd. När du behöver ett mönsterskydd som designer så ska du gå in på http://bjerken.se/se/design/, det innebär att du tar patent på ditt mönster och visar att just du äger det. Genom det ser du till att du får kredit för ditt jobb.

Skydda ditt jobb
När man försörjer sig på något så är det extra viktigt att man får det att fungera, det innebär givetvis att man ska skydda sig på alla sätt som går. Du som är designer lägger förmodligen ned mycket tid på tid jobb och därmed måste du se till att ingen annan försöker få rätt till det utan din tillåtelse, det är en trygghet för dig att ingen stjäl ditt mönster.

Ingen ska kopiera ditt mönster
Om det är tillåtet att stjäla eller kopiera ditt mönster så kommer du att förlora pengar som designer. Då kan företag hävda att de har skapat mönstret på egen hand och eftersom du inte har patent på ditt mönster som du har skapat så kan du inte bevisa motsatsen. Därför bör du skydda ditt mönster redan innan det är dags för dig att försöka sälja det.