Högkvalitativa produkter i rostfritt

Rostfritt stål är extra motståndskraftigt mot korrosion, det vill säga rost. Stålet får sin styrka genom inblandning av krom, som bildar en legering med järnet i stålet. Rostfritt stål har en skyddande yta av kromoxid.

För att stålet ska kallas för rostfritt, ska kromhalten i stålet vara minst 12%. Ju högre kromhalten är, desto mer motståndskraftigt mot rost blir stålet. Dock kan kromhalten inte vara för hög eftersom stålets styrka då minskar, vilket hänger ihop med sammansättningen. Ett företag som är experter på rostfritt stål kan hjälpa till med rekommendationer för vilket stål som passar bäst för ett specifikt användningsområde.

Exempel på användningsområden för rostfritt stål
Användningsområdena för rostfritt stål är många. Oftast används stålet i miljöer med höga kvalitetskrav där det måste tåla extra påfrestningar. Några exempel på användningsområden är inom läkemedelsindustrin med stora renhetskrav, livsmedelsindustrin och storköken med hygienkrav och omfattande rengöringar samt räddningsstegar som måste hålla länge och vara helt säkra att använda.

Proffs på rostfritt
Hos GSP produkter, med webbadress http://gspprod.se/rostfritt/, hittar man produkter av högkvalitativt rostfritt stål. Företaget har en lång erfarenhet i branschen och tillverkar åt kunder med höga krav. Exempel på kunder är Sandvik Coromant, som tillverkar skärande verktyg. Inom läkemedels- och medicintekniksektorn återfinns kunder som GE Healthcare och St Jude Medical. Kunder inom kök- och livsmedelssektorn är exempelvis Electrolux Home samt ScandiDos.

Rostfria produkter säljs både som standardprodukter, t.ex. utrustning för storkök, eller kompostmaskiner. En stor del av kunderna önskar specifika utrustningar. Ett flexibelt företag kan tillverka kundanpassade produkter på ett variabelt och lösningsorienterat sätt.

Tillverkning och bearbetning av rostfritt stål innefattar hantering av metaller och olika bearbetningskemikalier. Därför är det viktigt att företaget hanterar sina tillverkningsprocesser på ett miljövänligt sätt. Detta är någonting som en modern tillverkare av rostfritt stål kan uppfylla, vilket är ytterligare ett skäl att välja ett proffs.