Är nästa finanskris redan här?

Vi befinner oss för tillfället i en finanskris och för inte allt så länge sedan såg det ut som att vi var på väg ut ur den, men för inte mer än några veckor sedan kom ett bakslag som sa att vi var nere i skiten igen. Därmed kan man inte säga att nästa kris redan är här, i alla fall inte enligt DN.se. Ett bättre sätt att beskriva det är att den gamla krisen har vi ännu inte tagit oss ur helt och hålet.

De huvudsakliga problemen måste lösas
Ett par av de större anledningarna till att Sverige är i en ekonomisk kris är för att det går dåligt för andra länder som sedan leder till att importen, eller exporten till de länderna minskar. De länder som är illa ute är medelhansländerna, Grekland, Italien och Spanien som alla tre har en ganska Nästa finanskris kan vara här redan imorgon.slapp inställning till arbete. Deras nedgång är den främsta anledningen till att Sverige och resten av världen dragits ner. Det som måste ske är att dessa länder måst komma igång igen och fixa deras problem. Det gäller att se till att de jobbar längre än vad de för tillfället för.

Hur kommer man ur en kris?
Det främsta sättet till att komma ur en ekonomisk kris är att spendera pengar. Om folk spenderar pengar kommer det generera arbeten. Arbeten generar pengar och det är vad som får folk att komma ur en kris. Därför är nu en dålig idé att hålla vid pengarna som man sparat bara för att man nu i en kris inte vågar spendera dem. Dock är spendering just vad staten vill och det visar dem genom att sänka räntan för lån. Det endast gör att folk kan göra större inköp utan att behöva betala skyhöga lånekostnader.